Hukuk Fakültesi
2023-06-13

Fakültemiz, 2023 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri Kapsamında Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) Ödülünü Almıştır.



 

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2023 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödüllerini kazananlar YÖK’te düzenlenen törenle YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR tarafından açıklandı.

56 üniversitenin 295 bayrak ile ödüllendirildiği törende Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin aralarında Hukuk Fakültemizin de bulunduğu 9 fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) ödülünü almıştır. En çok bayrak alan üniversiteler arasında da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ege Üniversitesi ile birlikte 9’ar bayrakla 7. sırada yer aldı.
 
Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023 kapsamında Hukuk Fakültesi binamız Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) ödülünü almaya hak kazanmıştır.
 
Üniversitemiz adına ödülü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın elinden teslim aldı. 
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Engelsiz Üniversite demek, kimseyi ötekileştirmeden kolaylık ve ferahlık sunan bir ortamda eğitim hakkının engelli bireylere yaşatılması demektir. Bu gurur tablosu hepimizin. Başarılarıyla Üniversitemizi gururlandıran okullarımızı tebrik ediyoruz” dedi.