Hukuk Fakültesi
2022-09-20

Ders Seçimlerine İlişkin Sistemsel Hata Hakkında



 
 
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ders kayıt döneminde öğrenci otomasyonundaki sistem arızası sebebiyle  ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerimizin ders kayıt işlemlerini tamamlayamadığı tespit edilmiştir.
 
İşbu sebeple öğrencilerimizin ders kayıtlarını tamamlayabilmeleri için aşağıda belirtilen hususları uygulamaları gerekmektedir;
 
1- Güz yarıyılı seçimlik dersleri ve yıllık zorunlu derslerin ders kayıt işlemleri öğrenci otomasyonundan sorunsuz bir şekilde yapılabilmektedir. Öğrencilerimiz bu derslere kayıtlarını sistem üzerinden gerçekleştirebilirler. (Aşağıdaki 3. ve 4. maddede belirtilen öğrenciler dahil değildir.)
 
2- Bahar yarıyılı seçimlik derslerin ders kayıt işlemlerinin öğrenci otomasyonu  üzerinden yapılması mümkün değildir. Öğrencilerimiz bu derslerin ders kayıtlarını, Fakültemiz sitesinde Dilekçeler ve Formlar bölümünde yer alan "Mazeretli Ders  Kaydı (Ekle/Çıkar) Kayıt Yenileme Dilekçesi"ni doldurup imzaladıktan sonra 23 Eylül 2022 tarihine kadar danışman öğretim üyesinin e-mail adresine göndererek tamamlamalıdırlar.
 
3- Önceki yıllardan başarılı olduğu dersleri sistem üzerinden başarısız olarak gören öğrencilerimizin ders kayıt işlemlerinin sistem üzerinden yapılması mümkün değildir. Bu öğrencilerimiz tüm derslerin ders kayıtlarını, Fakültemiz sitesinde Dilekçeler ve Formlar bölümünde yer alan "Mazeretli Ders  Kaydı (Ekle/Çıkar) Kayıt Yenileme Dilekçesi"ni doldurup imzaladıktan sonra 23 Eylül 2022 tarihine kadar danışman öğretim üyesinin e-mail adresine göndererek tamamlamalıdırlar.
 
4- Yatay geçiş yapan öğrencilerimizin ders kayıt işlemlerinin sistem üzerinden yapılması mümkün değildir. Bu öğrencilerimiz tüm derslerin ders kayıtlarını, Fakültemiz sitesinde Dilekçeler ve Formlar bölümünde yer alan "Mazeretli Ders  Kaydı (Ekle/Çıkar) Kayıt Yenileme Dilekçesi"ni doldurup imzaladıktan sonra 23 Eylül 2022 tarihine kadar danışman öğretim üyesinin e-mail adresine göndererek tamamlamalıdırlar. 
 
Not: Öğrencilerimiz öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin e-mail adresleri ile iletişim bilgilerine Fakültemiz sitesinde yer alan Kurumsal sekmesinin altında yer alan Personel bölümünden ulaşabilirler.