Hukuk Fakültesi
2022-02-21

Kayıt Yenileme ve Ders Seçimleri Konusu Hakkında



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 14. maddesi uyarınca; fakültede kayıtlı olan yeni öğrenciler, birinci yıl derslerine devam etme hakkına sahip olur ve öğrencilerin birinci yıldaki zorunlu, seçmeli ve ortak zorunlu derslere kayıtları yapılmış sayılır. İkinci ve sonraki yıllarda öğrenciler, her eğitim-öğretim yılının başında akademik takvimde belirtilen süreler içinde tüm zorunlu ve seçmeli dersleri almak ve ders kaydı yaptırmak zorundadır. 

Fakültemiz 1. Sınıf öğrencileri için dersler ilk dönem olduğu üzere otomatik olarak atanacaktır. Öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Sistemden herhangi bir ders ekleme, çıkarma, kayıt yenileme ya da başka bir işlem yapmamaları önemle rica olunur.

Fakültemiz 2. Sınıf öğrencileri ise kayıt yenilemelerini ve ders seçimlerini Yönetmeliğimizde belirtildiği şekilde akademik yıl başında yaptıklarından dolayı herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Sistemden herhangi bir ders ekleme, çıkarma, kayıt yenileme ya da başka bir işlem yapmamaları önemle rica olunur.

Öğrencilerimizin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ni incelemelerinin önemini hatırlatırız.  Yönetmeliğimize erişmek için tıklayınız.