Hukuk Fakültesi
2024-05-01

Fakültemizde Kadının İnsan Hakları ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri Gerçekleştirildi.



 
 
30.04.2024 tarihinde saat 15:30-17:30 arasında Fakültemiz ve Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle "Kadının İnsan Hakları ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri" gerçekleştirilmiştir.
 
Hukuk Fakültesi Amfi-1 Salonunda düzenlenen seminere Fakültemiz Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sera REYHANİ YÜKSEL ve Dr. Öğr. Üyesi Oğuz ERSÖZ, Fakültemiz Kamu Hukuku Bölümü Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ABD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT, Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür V. Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN ile çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katılmışlardır.
 
İstiklal Marşımızın okunması ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan seminerin açılış konuşmasını Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN yapmıştır.
 
Seminerde Fakültemiz Kamu Hukuku Bölümü Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çağatay ÇINAR, kadının insan hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularını içeren seminer vermiştir. Seminerde anılan konularla ilgili sayısal veriler ile mevcut yasal düzenlemeler üzerinde de durulmuştur.
 
Seminer, Dr. Öğr. Üyesi Çağatay ÇINAR'a teşekkür belgesi takdimiyle sona ermiştir.