Hukuk Fakültesi
2024-05-17

Kurum İçi Birim Dış Değerlendirme Programı Kapsamında Fakültemizde Görüşmeler Gerçekleştirilmiştir.



 

Üniversitemizin bazı akademik birimlerinde 06-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı'nın (YÖKAK) kriterleri doğrultusunda uygulanan Kurum İçi Birim Dış Değerlendirme Programı Kapsamında Fakültemizde 17.05.2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından görevlendirilen takım üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Fakültemizde gerçekleştirilen görüşmeleri Kurum İçi Birim Dış Değerlendirme Programı takım üyeleri olarak Takım Başkanı Prof. Dr. Fisun KOÇ, takım üyeleri Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Doç. Dr. Arda GÖKSU, Daire Başkanı Evren KÖKSAL ve öğrenci değerlendiricisi Cihan ŞEKER gerçekleştirmiştir.

Kurum İçi Birim Dış Değerlendirme Programı kapsamında takım üyeleri ilk olarak dekanlık makamında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY ile görüşme gerçekleştirmişlerdir. Bu görüşmede Fakültenin hedefleri ve bu hedeflerin kurumun stratejik hedefleri içerisindeki yeri, misyon ve vizyonu, Fakültedeki kalite süreçleri, performans göstereleri, paydaş durumu, idari ve akademik süreçlerin ve komisyonların işleyişi gibi çeşitli konular ele alınmıştır. Görüşmede Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuz ERSÖZ ve Fakülte Sekreter V. İmadettin UZUN da bulunmuştur. 

Takım üyeleri sonrasında akademik personel odak grup görüşmesi, idari personel odak grup görüşmesi ve öğrenci odak grup görüşmesi gerçekleştirmiştir. İlgili görüşmelerde değerlendirme konuları ele alınmış ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Elde edilen sonuçlar ve yapılan değerlendirmeler takım üyeleri tarafından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY'a sunulmuştur. Takım üyeleri tarafından çeşitli öneriler ve tavsiyeler dile getirilmiş ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Değerlendirme süreci, çıkış görüşmesi ile sona ermiştir.