Hukuk Fakültesi
2022-05-13

Türk Hukukunda Yoksulluk Nafakası Paneli Gerçekleşti



 

Fakültemiz tarafından 11.05.2022 tarihinde “Türk Hukukunda Yoksulluk Nafakası” paneli düzenlendi.

TNKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Fakültemiz Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nusret BEDÜK, Fakültemiz öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri ile öğrencileri katılım sağlamışlardır.

Panelin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, toplumumuzda boşanmanın arttığına dikkat çekerek, mutlu ve sağlıklı bir evlilik için gençlerin eş seçiminde acele etmemeleri tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. EKER, panelin önemli bir konuyu ele aldığını belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan akademisyenlere teşekkür etti.
 
Panelin moderatörlüğünü yapan Fakültemiz Özel Hukuk Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nusret BEDÜK konuşmasında, Türk toplumunda ailenin merkezi bir konumda olduğunu ancak tarafların evlilikte kendilerine düşen sorumlulukları yerine getiremediği takdirde evliliklerin sonlandığını ve boşanma sürecinin başladığını belirtti. Yoksulluk nafakasının, boşanmanın hukuki sonuçlarından biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Nusret BEDÜK, düzenlenen panelin amacının yoksulluk nafakası kavramını kapsamlı biçimde ele almak olduğunu vurguladı.
 
Panelde Fakültemiz Özel Hukuk Bölümü Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sabiha Gökçe CANARSLAN KARAKUL “Yoksulluk Nafakasının Kavramsal Çerçevesi ve Özellikleri”, Dr. Öğr. Üyesi Semih YÜNLÜ “Yoksulluk Nafakasının Şartları ve Miktarının Belirlenmesi” ve Doç. Dr. Sera REYHANİ YÜKSEL ise “Yoksulluk Nafakasının Süresi ve Sona Ermesi” başlıklarındaki sunumlarını gerçekleştirdiler ve sonrasında soru-cevap aşaması ile panel sona ermiştir.