Hukuk Fakültesi
2021-03-20

FAKÜLTEMİZİN YENİ BİNASININ AÇILIŞ TÖRENİ



   
 
Hukuk Fakültemizin yeni binası Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız    Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP hocamızın teşrifleriyle gerçekleştirilen açılış töreni ile hizmet vermeye başladı.
 
Açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Tekirdağ AK Parti  Milletvekilleri Sn. Çiğdem KONCAGÜL ve Sn. Mustafa YEL, Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Soner GÜL, Üniversitemiz Rektörü Sn. Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz Genel Sekreteri Sn. Murat Kamil TIRPANCI ile fakültemiz akademik personeli katıldı.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sn. Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi benim için kıymetli bir üniversite. Tekirdağlı olmam nedeniyle Tekirdağ’daki bir üniversitenin Türkiye’nin nadir üniversitelerinden birisi olması için başta Rektörümüz olmak üzere bütün hocalarımızla birlikte hep beraber gayret gösteriyoruz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin fakültelerinden biri de Hukuk Fakültesi. Hukuk Fakültesi güzel bir başlangıç yaptı.  Farklı yerlerden çok kıymetli hocalarımızı bünyesine kattı. İnşallah bu süreç Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin diğer fakültelerinde olduğu gibi devam da edecek. Hukuk Fakültemizin de iyi öğrenciler yetiştireceğini biliyor ve inanıyorum. Bunun için de hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün burada hem Hukuk Fakültesi’nin hem de Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin yeni binası olarak hizmet verecek bu binanın açılışını yapmak için bir araya geldik. Hukuk Fakültesi’nde ilköğrenime başlayan öğrencilerime söylüyorum ama burada da ifade etmek isterim: hukuk bizim yaşadığımız hayatın görünmeyen yüzüdür. Tabiri caizse bir madeni para düşünürsek bu madeni paranın tura tarafı yaşadığımız hayatın kendisidir. Yazı tarafı da hukuktur. Bunu biz o madeni para ters döndüğünde anlıyoruz. Hayatımızın her alanı hukuk tarafından düzenlenmiştir.” dedi.
 
Törende konuşan Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “Yoğun programına rağmen bizleri yalnız bırakmayarak programımıza teşrif eden, her zaman destekleri ile yanımızda olan kıymetli Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP Hocamıza şahsım ve Üniversitem adına çok teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.
 
Açılış konuşmalarının ardından açılışı yapılan binayı gezerek yerinde incelemelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP,  Fakülte Dekanımız Sn. Prof. Dr. Mehmet Nusret BEDÜK hocamızı ziyaret ederek akademisyenlerle bir araya geldi.