Hukuk Fakültesi
2022-11-26

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. E. Recep ERBAY, Hukuk Meclisi Öğrenci Topluluğu Tarafından Düzenlenen Kadına Yönelik Şiddet Paneline Katılmıştır.



 
Fakültemiz öğrencilerinin yer aldığı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Meclisi Topluluğu, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Paneli’ gerçekleştirdi.
 
Panel öncesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nün sembolü haline gelen el izi basma etkinliği ve mor kurdele dağıtımı yoğun ilgiyle karşılandı.
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY'ın açılış konuşmasıyla başlayan panelde, Tekirdağ Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Av. Damla Nur ERCAN ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sera REYHANİ YÜKSEL konuşmacı olarak yer aldı.
 
Av. Damla Nur ERCAN, ''Kadın haklarının uluslararası alandaki gelişmeleri'' ve ''Kadına yönelik şiddet konusundaki kanun değişiklikleri'' konularını anlatırken, Doç. Dr. Sera REYHANİ YÜKSEL ise ''Kadına yönelik şiddetin Medeni Hukuktaki izdüşümü'' ve ''Medeni Hukuk açısından kadına yönelik şiddetin sonuçları'' konularını anlattı.
 
Panel sonunda Dekan Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY, Doç. Dr. Sera Reyhani YÜKSEL'e çiçek ve Teşekkür Belgesi takdim ederken, Av. Damla Nur ERCAN'a çiçek ve Teşekkür Belgesi takdimini Hukuk Meclisi Topluluğu Başkanı Tuğrul Çağrı YAVUZ yaptı.
 
Panele Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve Tekirdağ Barosu avukatları da katılım gösterdi.
 
Program sonunda Hukuk Fakültesi Dekanı Ertuğrul Recep ERBAY, Doç. Dr. Sera REYHANİ YÜKSEL ve Av. Damla Nur ERCAN, Hukuk Meclisi Topluluğuna başarılarının devamını diledi.