Hukuk Fakültesi
2022-09-17

1, 2 ve 3. Sınıf Öğrencilerimizin Ders Kayıtları ve Ders Seçimleri Hakkında



 

* Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 14. maddesi uyarınca; fakültede kayıtlı olan yeni öğrenciler, birinci yıl derslerine devam etme hakkına sahip olur ve öğrencilerin birinci yıldaki zorunlu, seçmeli ve ortak zorunlu derslere kayıtları yapılmış sayılır. İkinci ve sonraki yıllarda öğrenciler, her eğitim-öğretim yılının başında akademik takvimde belirtilen süreler içinde tüm zorunlu ve seçmeli dersleri almak ve ders kaydı yaptırmak zorundadır. 

* 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Zorunlu Dersleri ile Güz ve Bahar Yarıyılları Seçimlik Derslerine kayıtlar, Fakültemiz akademik takvimine göre 19 - 23 Eylül 2022 tarhleri arasında yapılacaktır.

* Ders Kayıtları ve Ders Seçimlerine İlişkin aşağıdaki belirtilen hususlara göre ders kayıt ve seçimlerinin yapılması önem arz etmekte olup, bu hususların özenle okunmasını rica ederiz.

1. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

Birinci sınıf öğrencilerinin ders kayıtları Fakültemiz Öğrenci İşleri tarafından yapılacaktır. Ders kayıt haftası boyunca öğrenci otomasyonunda herhangi bir işlem yapılmamalıdır. Öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Sistemden herhangi bir ders ekleme, çıkarma, kayıt yenileme ya da başka bir işlem yapmamaları önemle rica olunur.

2. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

İkinci sınıf öğrencilerimizin öncelikli olarak, alttan alacakları dersler başta olmak üzere, zorunlu dersleri seçmeleri gerekmektedir. Daha sonra ise Güz Yarıyılı seçimlik dersleri arasından 5 akts değerinde 2 ders ve Bahar Yarıyılı seçimlik dersleri arasından 5 akts değerinde 2 ders olacak şekilde toplamda 20 akts değerinde 4 seçimlik ders seçimeleri gerekmektedir.

3. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

Üçüncü sınıf öğrencilerinin öncelikli olarak, alttan alacakları dersler başta olmak üzere, zorunlu dersleri seçmeleri gerekmektedir. Daha sonra Güz Yarıyılı için 3 akts değerinde "Üniversite Ortak Seçmeli" dersleri arasından bir ders, Bahar Yarıyılı seçimlik dersleri arasından 7 akts değerinde bir ders seçilmelidir.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

* İkinci ve üçüncü sınıfların ders kayıtları danışmanları tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Öğrenciler tüm dersler seçildikten sonra Akts kredilerinin yetmesi durumunda toplamda 90 Akts'yi aşmamak koşulu ile fazladan seçimlik ders alabilirler. Öğrenci danışmanların iletişim bilgilerine Fakültemiz sitemizde Kurumsal sekmesinin altında yer alan Personel kısmında erişilebilmektedir.

* Ders kayıtlarında sorun yaşayan, derslerini eksik seçen ya da hiç ders seçemeyen öğrenciler 26-30 Eylül tarihleri arasında danışmanlarına dilekçe ile başvuruda bulunarak ders seçimlerini yapabilirler. Mazeretin Belgelenmesi Zorunludur. Dilekçe örneğine Fakültemiz sitesinde Dilekçeler ve Formlar kısmından erişebilirler.